selenevalentina

sabato 7 settembre 2013

L'URTULAN



Alla matenna a bunura u partissa
con l'acqua, u su o a nebbia fissa.
U va au mercà a crompà a verdura
per el donne, che i gh'àn sempre premura.
U presemmeru per a salsa.
El sigulle per a frittà. Suchén e catalogna
per a verdura da fa lessà
El patate fritte, i piasena a grandi e picén.
Chi j à fa con l'aiju e chi con l'usmarén.
Lollo, gentilina, lattuga o scarola
du foje de insalata i se mangena vulentéra
magari anca culla, che a vé da Vughéra.
A frutta a vo sempre fresca
chi crompa in pummu, ina peira o ina pesca
e el fragule misse in ta so cesta
E doppu gh'è chi vo l'inguria a Dicembre
e el sirese a Settembre...
Eh, a fà l'urtulan ghe vo ina gran pasiensa
ma del so donne, u ne po' miga fa sensa.

Nessun commento:

Posta un commento